+38169657932 Ljube Davidovića 57, 11000 Beograd
Sr En

Uslovi iznajmljivanja

OPŠTI USLOVI

Minimum 21 godina starosti

Minimum 2 godine posedovanja vozačke dozvole i obavezno na uvid

Obavezna identifikacija – lična karta ili pasoš na uvid

DUŽINA NAJMA

Minimalna dužina najma je 1 dan (24 časa)

Vreme preuzimanja i vraćanja vozila trebaju biti isti, uz toleranciju od 60 minuta zakašnjenja. Po isteku ovog prekoračenja dolazi do zaračunavanja novog dana najma vozila

PLAĆANJE

Najam vozila se plaća prilikom preuzimanja vozila, i to kreditnom karticom , uplatom na račun (pravna lica) ili gotovinom

 

PREUZIMANJE I VRAĆANJE VOZILA

Vozilo se može pruzeti i vratiti u našoj poslovnici, a moguća je i dostava odnosno vraćanje vozila izvan poslovnice, odnosno na odabranoj lokaciji

Vozilo se može preuzeti i vratiti i izvan standardnog radnog vremena, uz doplatu

JEDNOSMERNI DOMAĆI NAJAM u Srbiji je moguć uz dogovor i dodatno se naplaćuje

JEDNOSMERNI MEĐUNARODNI NAJAM je moguć uz doplatu u zavisnosti od udaljenosti

Prilikom preuzimanja i vraćanja vozila, obavezno je potpisivanje obrasca o stanju vozila, pri čemu savetujemo da zajedno sa našim službenikom dobro pregledate vozilo

OSIGURANJE VOZILA

CDW (Collision Damage Waiver)

Osiguranje od štete sa učešćem u šteti. Ovo osnovno osiguranje je uključeno u cenu najma vozila, i pokriva 80% iznosa štete u slučaju krivice lica koje je upravljalo vozilom u trenutku nastanka štete. Lice koje je upravljalo vozilom u tom trenutku učestvuje sa 20% učešća u naknadi štete, samo u slučaju da je sopstvenom krivicom izazvalo nastanak štete.

 Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati. 

TP (Theft Protection)

Ovo osiguranje je uključeno u cenu najma vozila, i pokriva štetu nastalu krađom vozila ili delova vozila 

Ovo osiguranje NE VAŽI u slučaju da je prilikom krađe vozilo bilo otključano ili je ključ bio ostavljen u bravi volana. Takođe, klijent je dužan da u slučaju da se desi krađa dokumenta i ključeve vozila dostavi AC Brajić d.o.o..

SCDW (Super Collision Damage Waiver)

Kasko osiguranje. Kupovina ovog osiguranja nije obavezna, ali postoji kao popularna i veoma preporučljiva vrsta dodatnog osiguranja. Kupovinom ovog osiguranja lice ne učestvuje u šteti, bez obzira na okolnosti koje su dovele do nastanka štete. Niske tarife doplate i veliko rasterećenje u vidu odgovornosti čine ovu vrstu osiguranja pogodnim izborom za korisnike rent a car usluga.

 Ovo osiguranje NE POKRIVA štete nastale u unutrašnjosti vozila, oštećenje guma i točkova, slomljen i /ili izgubljen ključ, štete nastale tankanjem pogrešne vrste goriva i štete nanete svesno ili nepažnjom. Sva nabrojana oštećenja biće naplaćena u punom iznosu u momentu kada se vozilo vrati.

POLICIJSKI ZAPISNIK JE OBAVEZAN ZA SVE VRSTE OSIGURANJA!

Bez policijskog zapisnika, pun iznos štete i /ili krađe biće naplaćen od klijenta, bez obzira na vrstu kupljenog osiguranja. Zapisnik je potrebno sačiniti čak i u slučajevima kada klijent nije bio prisutan prilikom oštećenja vozila (npr. vozilo je oštećeno na parkingu od strane NN osobe).

 

POSTUPCI U SLUČAJU NESREĆE, ŠTETE I KRAĐE VOZILA

Klijent je obavezan da postupi na sledeći način:

- ODMAH da obavesti policiju i Auto Centar Brajić o događaju i da postupi po njihovim instrukcijama.

- Da zapiše podatke o drugim učesnicima u nesreći, odnosno događaju

- Da ispuni izveštaj o nesreći/šteti prilikom vraćanja vozila

- Da napiše kratku izjavu u kojoj će opisati uzroke i okolnosti u kojima se desila nesreća/šteta

ZABRANE I NEOVLAŠĆENO UPRAVLJANJE VOZILOM

- ZABRANJENO je iznajmljenim vozilom putovati u sledeće države i područja: Rusija, Belorusija, Kosovo, Albanija, i Turska. OSIGURANJE NE VAŽI za ova područja.

Zabranjeno je da se vozilom upravlja pod uticajem alkohola, lekova i droga. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe.

Iznajmljenim vozilom može upravljati samo lice koje je upisano kao vozač u ugovoru o najmu vozila. Dozvoljava se mogućnost da se upišu do dva dodatna vozača, uz odobrenje Auto Centar Brajić , prilikom preuzimanja vozila.

Zabranjeno je iznajmljeno vozilo davati na korišćenje neovlašćenim licima, licima koja nisu upisana u ugovor o najmu. U ovim slučajevima, osiguranje NE VAŽI – klijentu se naplaćuje pun iznos štete/krađe

GUBITAK KLJUČEVA
Za gubitak ključeva naplaćuje se iznos od 300 EUR.


NAPLATA KAZNI ZA PARKIRANJE
Ukoliko zakupac za vreme trajanja najma dobije saobraćajnu / parking kaznu, zakupac je u obavezi platiti naplatiti administrativnu taksu od 15 EUR, prilikom povratka vozila.

PDV
Sve cene su sa PDV-om. Za korporativne klijente sa posebnim uslovima najma, cene i uslovi mogu biti skloni promenama.